مطالب خواندنی جدید :

امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
حفاظ شاخ گوزنی - ایمن کاران وحدت

هدف ما امنیت و آرامش

شما عزیزان برای ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.

سازه‌های آهنی در شیراز اسکلت فلزی، به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح در دنیای ساخت و ساز امروزی، اصطلاحی کلی برای انواع سازه های اسکلت فلزی است.

سازه‌های آهنی در شیراز
سازه‌های آهنی در شیراز

امروزه، فولاد، آلیاژی از آهن و کربن، به لطف امکانات بی‌شمارش، به یکی از کارآمدترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است.

میلگردهای تقویت‌کننده

ترکیبات مختلف فولادی در ساخت و ساز استفاده می‌شوند و قیمت میلگردهای تقویت‌کننده آلیاژی توسط این ترکیب تعیین می‌شود. سازه های فلزی از چنان جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز برخوردارند که در برخی از پروژه های ساختمانی نمی توان آنها را با هیچ مصالح دیگری جایگزین کرد.

نگاهی گذرا به انواع سازه های فلزی.

سازه قاب فولادی؛
پوسته فولادی؛
سازه فولادی معلق
و سازه مشبک فولادی

کاربرد سازه‌های فلزی

فولاد یکی از فلزات مهم در صنعت ساختمان‌سازی است. وقتی اجزای فولادی با شکل و الگوی مشخص در کنار هم قرار می‌گیرند، بسته به قابلیت‌هایشان کاربردهای متفاوتی پیدا می‌کنند. به طور کلی می توان گفت انواع سازه های فلزی در ساخت انواع پل ها، اسکلت ساختمان ها به ویژه ساختمان های بلند، مخازن ذخیره سیالات و سایر سازه های ثابت و … مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای انواع سازه‌های فلزی

دلیل محبوبیت روزافزون انواع سازه های فلزی به ویژگی ها و مزایای آنها نسبت به بتن مربوط می شود. ویژگی‌های فولاد، مانند استحکام و در عین حال شکل‌پذیری آسان، چکش‌خواری، جوش‌پذیری، خاصیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری آن، در کنار ویژگی‌های جذاب هر نوع سازه فولادی، از دلایل گرایش زیاد به این نوع سازه‌ها است.

ویژگی‌ها

از جمله ویژگی‌های انواع سازه‌های فولادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقاومت بسیار بالا در برابر کشش و فشار.
عمر طولانی
استحکام بیشتر و تعویض آسان‌تر
انتقال کمتر فشار لرزه‌ای به ساختمان در هنگام زلزله
نصب آسان
قابلیت پیش ساخته بودن
و در نهایت، می‌توان به خاصیت ارتجاعی و کیفیت یکنواخت انواع سازه‌های فولادی اشاره کرد.

سازه فولادی چیست؟

یکی از انواع سازه‌های فولادی، سازه‌های قابی هستند. اسکلت فلزی یک تکنیک ساختمانی است که در آن از اسکلت فلزی استفاده می‌شود. این اسکلت شامل ستون‌های فولادی عمودی و تیرهای افقی I شکل است که در شبکه‌های مستطیلی ساخته شده‌اند.

تکنیک اسکلت فولادی

عملکرد این شبکه‌های مستطیلی، پشتیبانی از کف، سقف و دیوارها خواهد بود که همگی به آن اسکلت متصل هستند. در واقع، این تکنیک اسکلت فولادی بود که به بشریت اجازه ساخت آسمان خراش ها را داد، زیرا بدون این نوع سازه، ساخت بنایی با این ارتفاع بسیار دشوار بود.

ظرفیت باربری

پروفیل‌های فولادی نورد شده یا مقاطع عرضی ستون‌های فولادی، شکلی شبیه به حرف I ایجاد می‌کنند. دو لبه پهن ستون، ضخیم‌تر و پهن‌تر از لبه‌های تیر هستند. دلیل این امر، ظرفیت باربری فشاری بیشتر سازه است. در ساخت سازه های فولادی می توان از پروفیل های فولادی مربعی و لوله ای نیز استفاده کرد.

ورق‌های پهن

در این حالت، این بخش‌ها با بتن پر می‌شوند. تیرهای فولادی توسط پیچ و مهره به ستون‌ها متصل می‌شوند. به دلیل تحمل بیشتر در برابر لنگرهای خمشی، جان تیرهای I معمولاً عریض‌تر از جان ستون‌ها است. ورق‌های پهن فولادی همچنین می‌توانند برای پوشش سطح بالایی یک سازه اسکلت فولادی استفاده شوند.

کاربردهای سازه فولادی

این نوع سازه فولادی را می‌توان برای ساختمان‌های بلند مرتبه، مانند ساختمان‌های چند طبقه و آسمان‌خراش‌ها، ساختمان‌های صنعتی، انبارها، ساختمان‌های مسکونی و سازه‌های موقت استفاده کرد.

مقاومت سازه‌های فولادی در برابر آتش

فولاد در معرض دمای بالا نرم می‌شود، تغییر شکل می‌دهد و در نتیجه تا حدی فرو می‌ریزد. به همین دلیل تقویت سازه فولادی ضروری است. برای تقویت ستون‌ها، آنها را با یک سازه مقاوم در برابر آتش می‌پوشانند. تیرها نیز با بتن یا لایه ای از گچ پوشانده می شوند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
سرتیتر های این مقاله
روبیکا
قیمت تلفنی
ُسبد خرید
جستجو
انیستاگرام