سازههای آهنی برای باغ یکی از سازههای فلزی مورد استفاده در صنعت ساختمان، سازههای فلزی سبک هستند. این نوع سازه ها به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار، لرزش و … و در عین حال سبک و کم وزن بودن، بسیار محبوب هستند و همین ویژگی باعث شده فشار کمتری به ساختمان وارد شود.

در این مقاله از مجله ایستا سازه، با انواع سازههای فلزی سبک آشنا میشویم و آنها را بررسی میکنیم، مزایا و معایب آنها را بیان میکنیم و قیمتهایشان را با هم مقایسه میکنیم.
سازه فلزی سبک چیست؟
قاب فولادی سبک (LSF) نوعی سازه فولادی است که به معنای واقعی کلمه به عنوان سازه فولادی سبک ترجمه میشود. این سازهها گاهی از مقاطع فولادی گالوانیزه با دیواره نازک ساخته میشوند. در گذشته به دلیل آگاهی کمتر و عدم دسترسی به این نوع سازهها، استفاده از این نوع سازههای سبک کمتر مورد استقبال و استفاده قرار میگرفت. البته به مرور زمان، استفاده از این سازههای سبک و اقتصادی مورد استقبال متخصصان قرار گرفت و امروزه، سازههای سبک بسیار متنوعی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع سازههای سبک
در دسته بندی سازه های سبک، می توان به دسته های بتنی، طبیعی، مصنوعی و فلزی اشاره کرد. با وجود مزایای این نوع سازه سبک، استفاده از آن همواره توسط کارشناسان توصیه میشود. با این حال، معایب و مشکلات این ساختار را نیز باید در نظر گرفت. در ادامه انواع سازههای فلزی سبک را بررسی خواهیم کرد:
سازه سبک LFS
سازه LSF بهترین گزینه و برترین انتخاب در ساخت ساختمان های سبک است. این سازه از امنیت بالایی برخوردار است. علاوه بر ایمنی، عایق مناسبی در برابر سرما و گرما است و همچنین از آلودگی صوتی جلوگیری کرده و از بروز آن جلوگیری می کند. و همچنین در خنک سازی هوا نقش بسیار موثری دارد. از مزایای این نوع سازه سبک بودن آن است که در هنگام ساخت، مصالح را هدر نمی دهد.
سازههای LSF برای ساختمانهای تا ۵ طبقه و نیازمند مقاومت بالا توصیه میشوند، زیرا علاوه بر مقاومت بالا، سبک نیز هستند و از فشار وزن بیش از حد به ساختمان جلوگیری میکنند.
بدون درز و گالوانیزه
در ساخت سازه های سبک LSF از ورق های فولادی استفاده می شود. این ورقها بدون درز و گالوانیزه هستند و مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارند. این سازههای سبک در ساخت پروژههای متعددی مانند هتلها، ویلاها، رستورانها و غیره مورد استفاده قرار گرفتهاند.
توصیه میشود برای ساخت سازهای با کیفیت بالا که بهترین نتایج را تضمین میکند، تیمی از متخصصان با تجربه در زمینه سازههای سبک استخدام کنید.
سازههای پنلی
سازههای پنلی نوع دیگری از سازههای فلزی سبک هستند که در دسته سازههای سبک پیشساخته قرار میگیرند و با بتن ساخته میشوند. اگرچه آنها نیمه پیش ساخته هستند، اما در تولید سازه های پنلی از تیرها و ستون های فلزی استفاده نمی شود. آنها در کارخانه با روش قالب گیری تولید می شوند که از مقاومت بسیار بالایی نیز برخوردارند. سرعت نصب بالایی دارند. از نظر جابجایی و حمل و نقل، حمل و نقل آنها آسان است. چون سبک هستند.
پس از نصب و بتن ریزی، وزن آنها افزایش می یابد. سازههای پنلی مانند سازه سبک LFS، عایق خوبی برای صدا، گرما، سرما و خنککنندگی هوا هستند. مقاومت بالا در برابر زلزله و آتش سوزی از دیگر مزایای سازه های سبک پانلی است. سازههای پنلی ضخامت دیواره زیادی ندارند و مواد مورد نیاز برای تولید این نوع سازهها به مقدار قابل توجهی در دسترس هستند.
سازههای پیشتنیده
نوع دیگری از سازههای فلزی سبک، سازههای پیشتنیده هستند. سازهای ساخته شده از بتن همراه با میلههای فولادی. در سازههای پیشتنیده، قرار دادن فولاد تحت کشش، ظرفیت باربری بتن را افزایش میدهد. میلگردهای فولادی در سازههای پیشتنیده در طول فرآیند تولید در کارخانه تحت کشش قرار میگیرند و باعث میشوند بتن در سازه پیشتنیده تحت تنش فشاری قرار گیرد.
و به طور کلی، در ساخت سازههای پیشتنیده، هدف حذف تنش کششی از سطح بتن است. به دلایلی که در بالا ذکر شد، ظرفیت باربری سازههای پیشتنیده