سازههای فلزی در مشهد اسکلت فلزی، به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح در دنیای ساخت و ساز امروزی، اصطلاحی کلی برای انواع سازه های اسکلت فلزی است.

امروزه، فولاد، آلیاژی از آهن و کربن، به لطف امکانات بیشمارش، به یکی از کارآمدترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است.
میلگردهای تقویتکننده
ترکیبات مختلف فولادی در ساخت و ساز استفاده میشوند و قیمت میلگردهای تقویتکننده آلیاژی توسط این ترکیب تعیین میشود. سازه های فلزی از چنان جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز برخوردارند که در برخی از پروژه های ساختمانی نمی توان آنها را با هیچ مصالح دیگری جایگزین کرد.
نگاهی گذرا به انواع سازه های فلزی.
سازه قاب فولادی؛
پوسته فولادی؛
سازه فولادی معلق
و سازه مشبک فولادی
آنها یکی از مهمترین انواع سازه های فلزی محسوب می شوند. در این مقاله، با جزئیات بیشتری در مورد کاربردها، مزایا و انواع سازههای فلزی آشنا خواهید شد. برای آشنایی با نقش این سازهها با ما همراه باشید.
کاربرد سازههای فلزی
فولاد یکی از فلزات مهم در صنعت ساختمانسازی است. وقتی اجزای فولادی با شکل و الگوی مشخص در کنار هم قرار میگیرند، بسته به قابلیتهایشان کاربردهای متفاوتی پیدا میکنند. به طور کلی می توان گفت انواع سازه های فلزی در ساخت انواع پل ها، اسکلت ساختمان ها به ویژه ساختمان های بلند، مخازن ذخیره سیالات و سایر سازه های ثابت و … مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای انواع سازههای فلزی
دلیل محبوبیت روزافزون انواع سازه های فلزی به ویژگی ها و مزایای آنها نسبت به بتن مربوط می شود. ویژگیهای فولاد، مانند استحکام و در عین حال شکلپذیری آسان، چکشخواری، جوشپذیری، خاصیت ارتجاعی و انعطافپذیری آن، در کنار ویژگیهای جذاب هر نوع سازه فولادی، از دلایل گرایش زیاد به این نوع سازهها است.
ویژگیها
از جمله ویژگیهای انواع سازههای فولادی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مقاومت بسیار بالا در برابر کشش و فشار.
عمر طولانی
استحکام بیشتر و تعویض آسانتر
انتقال کمتر فشار لرزهای به ساختمان در هنگام زلزله
نصب آسان
قابلیت پیش ساخته بودن
و در نهایت، میتوان به خاصیت ارتجاعی و کیفیت یکنواخت انواع سازههای فولادی اشاره کرد.
سازه فولادی معلق چیست؟
سازه فلزی معلق نوع دیگری از سازه فلزی است. سازههای فولادی معلق، سازههایی با سطح افقی هستند؛ در اینها، کفها توسط کابلهای معلق سهموی با مقاومت بالا پشتیبانی میشوند. استحکام یک سازه فولادی معلق از شکل کابلهای قوی و منحنی سهموی ناشی میشود.
شرایط تنش متقارن
برای افزایش راندمان این نوع سازه فولادی، شکل سهموی آن به گونهای طراحی میشود که شکل آن بسیار نزدیک به شکل دقیق نمودار گشتاور باشد. یک کابل تغییر شکل یافته در شرایط تنش متقارن پایدارتر است زیرا کابل توانایی تغییر شکل برای تطبیق با تنش خارج از مرکز را دارد.
این ظرفیت کابل باعث ایجاد فشار ثانویه در صفحه افقی و تغییر شکل بیشتر میشود. دلیل وجود انحنای سهموی در سازه فولادی معلق، مقاوم ساختن سازه در برابر فشارهای خارج از مرکز یا جانبی مانند فشار باد یا ارتعاش و مواردی از این قبیل است.
کاربرد سازه فولادی معلق
استفاده از سازه های فولادی معلق در ساخت عرشه پل ها، پل های معلق و همچنین در ساخت اسکلت سقف ها کاربرد دارد.